شرکت مهندسان مشاور دریا خاک پی در بخش طراحی، اجرا و نظارت پایدارسازی خاک در شیبها و ترانشههای طبیعی و گودهاي ساختمانی در پروژههای متعدد به ویژه در ساختمانهای شهری با عمق گودبرداری بیش از 20 متر با روشهای متعدد و نوین فعالیت داشته است. در آناليز و طراحي پايدارسازي ترانشهها و ديوارههاي گود، از دو روش تعادل حدي (جهت تحليل گسيختگي) و تحليل عددي به روش اجزا محدود (تحليل تغيير شكلپذيري) استفاده میشود که با بکارگیری اين دو روش از يك سو گسيختگي توده خاك در ديوارهها بررسي و از سوي ديگر تغيير مكانهاي توده خاك و سازههاي مجاور در طول اجرا و بهرهرداري نيز تعيين و كنترل میشوند. این شرکت خدمات متعددی را در راستای طراحی، اجرا و نظارت روشهای پایدارسازی شیروانیهای خاکی و سنگی و گودبرداریهای شهری به شرح زیر ارائه میدهد:
این مهندسان مشاور برای پیشبرد بررسی پایداری شیروانیهای خاکی و سنگی با انجام خدمات زیر به همراه مدلسازیهای نرمافزاری نیاز یا عدم نیاز به پایدارسازی و روشهای قابلاستفاده برای افزایش پایداری را ارائه میدهد:
با افزایش عمق گودبرداریها در پروژههای شهری و چالشهای وجود همسایگی و تأسیسات شهری در مجاورت سایتهای شهری، طراحی، اجرا و نظارت بر اجرای سیستمهای پایدارسازی گود به یکی از پرتقاضاترین خدمات مهندسی ژئوتکنیک تبدیل شده است. این مهندسان مشاور با داشتن سابقه فعالیت کارآمد و در اختیارداشتن تیم فنی مجرب در زمینه انجام مطالعات ژئوتکنیک مورد نیاز پروژههای گودبرداری، طراحی روشهای پایدارسازی متناسب با شرایط پروژه، اجرا، نظارت و کنترل کیفی در مراحل اجرا و بهرهبرداری سیستمهای پایدارسازی گود، این خدمات را با بکارگیری روشهای متداول گودبرداری از جمله موارد زیر ارائه میدهد:
در اين روش، ديواره گود توسط المانهاي مهاري به خاك پشت آن دوخته ميشود. دو روش كلي اين روش پايدارسازي، سيستم ميخكوبي و انكراژ ميباشد. در بخشهايي از ديوارههاي گود كه سازههاي مجاور آن حساسيت زيادي به تغييرشكلها دارند براي كنترل تغييرشكلهاي ناشي از گودبرداري، از روش انكراژ استفاده میشود.
در شرايطي كه به دلیلهای مختلف از جمله عدم دسترسی به زمین همسایه برای ميخكوبي و انكراژ یا وجود تأسیسات حساس در مجاورت سازه، نیاز به پایدارسازی ديواره گود از داخل گود باشد، بايد با تعبيه المانهاي قائم، افقي، مايل و تكيهگاههاي مناسب براي آنها تعادل مجموعه حفظ شود. از روشهاي موجـود اين نـوع پايـدارسازي ميتوان به روش مهار متقابل، شمعهای سکانتی و ساخت از بالا به پايين (Top Down) اشاره کرد. در اين روش پايداري خاك مجاور گود با استفاده از المانهاي سازه اصلي انجام ميگردد و کليات مراحل اجرايي آن به شرح زير ميباشد:
◂طراحی و تعيين طول و قطر شمعها
◂اجراي شمعها، نصب آرماتور و بتنريزي
◂نصب ستون و مهار آن
◂خاکبرداري مرحله اول و مراحل بعدي
◂نصب تيرهاي اصلي در هر تراز و بتن دالها
◂رفع ريسک بالا در اجراي گودبرداري و پايدارسازي با روش مهاري به سبب وجود خاک سست سطحی
◂عدم تجاوز به حريم ساختمانهاي مجاور و معابر
◂عدم نياز به اخذ مجوز اجرا از همسايه
◂امکان اجراي همزمان سازه در بالا و پايين تراز کف زمين که در افزايش سرعت اجراي کل سازه تاثير بسزايي دارد.
◂عدم پيچيدگي در طرح و امکان اجراي آن با امکانات موجود
◂تأمين ايمني کامل براي سازه هاي مجاور و تاسيسات شهري (فاکتور ايمني بالاي 5)
◂تأمين پايداري کامل سازه در بارهاي ناشي از فشار جانبي خاک و زلزله
◂تأمين انسجام کلي سازه و عملکرد يکپارچه آن در مقابل بارهاي وارده
◂کاهش هزينههاي اجرایي و عدم توليد زايدات در روند اجراي سيستم نگهداري
◂کاهش ابعاد و تسليح فونداسيون به علت عملکرد ترکيبي گروه شمع و فونداسيون
◂امکان اجراي سيستم زهکشي در مجاورت آبهاي سطحي و زيرسطحي
◂ابعاد منطقي و قابل اجرا براي المانهاي سازهاي
◂عدم نياز به فضاي اضافي براي اجراي سيستم نگهداري